Themadag Zorg en Afscheid in het Openluchtmuseum Arnhem

zondag 27 mei 2018, 10.00 uur tot 18.00 uur

Op zondag 27 mei 2018 kun je in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem terecht voor de
Themadag Zorg & Afscheid. Op de themadag kunnen bezoekers in een ongedwongen sfeer kennis maken met alles wat moet, mag en kan rond het levenseinde.
Ook natuurbegraafplaats Heidepol is aanwezig tijdens deze dag. Vanuit onze stand informeren we u graag over de mogelijkheden van natuurbegraven.

Deze speciale dag wordt georganiseerd door De Afscheidswijzer (www.afscheidswijzer.nl) “Afscheid nemen van het leven en zorg rond het levenseinde. De dood. We praten er het liefst zo min mogelijk over. Toch is juist dat praten over de dood ontzettend belangrijk”.

Een deel van het Openluchtmuseum terrein is speciaal ingericht voor de Themadag Zorg & Afscheid. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een plattegrond mee. Via een wandeling door diverse belevingswerelden, met elk hun eigen thema, is er van alles te doen, zien en leren. Kom meer te weten over zorg die mogelijk is in de laatste levensfase, neem een kijkje achter de schermen van een goed doel of ga op speeddate met een uitvaartondernemer. Gedurende de dag zijn overal op het thematerrein muzikale optredens, kun je deelnemen aan diverse workshops, lezingen en is er van alles te proeven in de vorm van bijzondere hapjes. Daarnaast presenteren lokale dienstverleners zich via diverse stands.

Iedereen is welkom, jong en oud

Voor de organisatie van het evenement hebben Afscheidswijzer en het Nederlands Openluchtmuseum de handen ineen geslagen. Afscheidswijzer is een regionale gids die alle informatie rond het laatste afscheid bundelt in een handzaam naslagwerk. Op de vraag of de dag ook geschikt is voor families met kinderen antwoord de organisatie: “Veel mensen hebben de neiging kinderen te beschermen voor emotioneel beladen onderwerpen als het laatste afscheid. Het is echter belangrijk dat kinderen begrijpen wat de dood inhoudt. Op de themadag kunnen ook kinderen in een ongedwongen sfeer kennismaken met het onderwerp. Door bijvoorbeeld deel te nemen aan de verschillende workshops die er zijn. Of jouw kind hier klaar voor is kun je het beste zelf beslissen.”

Een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum kan overigens prima gecombineerd worden met
een wandeling over het terrein van het evenement.

Kaartjes voor de Themadag Zorg & Afscheid in het Nederlands Openluchtmuseum op zondag 27 mei aanstaande zijn te koop via: www.afscheidswijzer.nl/tickets.

De eerste 750 tickets zijn beschikbaar voor slechts €7,95 per persoon. Hiermee heeft de bezoeker niet alleen toegang tot de themadag, maar ook tot het volledige terrein van het Nederlands Openluchtmuseum. Daarnaast is er voor deze bezoekers op de locatie van het event ook kosteloos een hapje en drankje aanwezig. Wees er dus snel bij, want na deze 750 tickets geldt de reguliere entreeprijs. Alle activiteiten op de themadag zelf zijn kosteloos bij te wonen. Gedurende de dag zullen diverse workshops en demonstraties gehouden worden.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Newsletter
 
Sending